Kystfiskeri efter havørreder i Skagen og omegn

Man kan dyrke spændende Kystfiskeri efter havørreder i Skagen og omegn.

Kystfiskeri efter havørreder i Skagen og omegn er ganske unikt. Og elsker man kystfiskeriets lunefulde humør-svingninger og udfordringer, skylder man sig selv at prøve det af her, på et eller andet tidspunkt i sit liv.

Kan man fange havørreder over ren sandbund? Svaret er, ja det kan man… Skagen og omegn er det perfekte eksempel på, hvor ofte det kan ske og hvor reelt det i virkeligheden er. Lystfiskere går ofte efter hvad de selv tror på, hvilke forhold de mener er de bedste for en havørred, især når der er tale om bundforhold.

Sagen er bare den, at havørreden ikke kan sættes i bås. Denne alsidige og opportunistiske fisk, befinder sig der hvor der er fødeemner. Og allerede fra sen forår og hele sommeren igennem, er der masser af brisling, tobis og småsild langs kysterne omkring Skagen, ved Grenen og GL. Skagen. Også rejer og krabber er at finde, hvilket havørreden også lever af, “på toppen af Danmark”.

Det lækre ved at fiske efter havørreder langs den nordligste danske kyst er, at imens man venter på havørreden hugger, er der både makrel, laks, fjæsing, hornfisk og stavsild m.fl. at fange.

Kystfiskeri efter havørreder i og omkring Skagen, er fuld af overraskelser, portrætteret i utrolig smukke og store rammer.

Fiskemetoder til kystfiskeri efter havørreder i Skagen og omegn

At man kan fange havørreder i Skagen og omegn, under både fluefiskeri og spinnefiskeri er fakta. Med det sagt, så er spinnefiskeriet det mest effektive, da man kan dække langt mere vand – kaste det længere ud, hvilket ofte er et “must”

Havørrederne befinder sig dog ofte tæt under land. Det sker ikke kun morgen og aften, som også kun er noget nogle kystfiskere begrænser sig til, men også midt på dagen. Det er ikke alle steder det kan lade sig gøre, men oftest de steder hvor vandet er lidt dybere tæt under land, eller på dage hvor vandet er en smule grumset. Hvis vandet er grumset, kan havørreden jage helt inde i det lave vand, midt på dagen, “i ly af mørket”, så at sige.

Generelt er fluefiskeriet mest givtigt, tidlig morgen eller henunder aften, men man behøver absolut ikke begrænse sig til kun de tider på døgnet.

Spinnefiskeren kan fiske fra tidlig morgen til langt ind i skumringen, og fange havørreder uanset tidspunkt.

Blink i sølv, sølv/blå, sølv/grøn eller sølv/sort er at foretrække. Men også den hvide farve med diverse kombinationer kan være effektiv. Tobisfluer, flashfluer i sølv, sølv/blå, diverse rejefluer, samt kobberbassen er et must i grejæsken, under kystfiskeri efter havørreder i Skagen og omegn. Større brunlige fluer – fyldige fluer, kan være nummer ét i aftenskumringen.

Kystpladser til fangst af havørreder i Skagen og omegn

De mest stabile og mest givende fiskepladser til fangst af havørreder i Skagen og omegn, er nævnt i tilfældig rækkefølge her under:

  • Buttervej – Højen Fyrvej – fra morgen til aften.
  • GL. Skagen – fra morgen til aften.
  • Batterivej – fra morgen til aften.
  • Damstedvej – hovedsageligt kun morgen og aften.
  • Grenen – Sen aften – skumring.
  • Fyret ved Grenen ved bølgebryderne – fra morgen til aften.
  • Skagen Havns sydligste mole – ydersiden og indersiden fra morgen til aften.
  • Den nye mole – nord og østsiden.

Der er undtagelser, men dette er de mest sikre tidspunkter til de forskellige pladser.

Knæk og bræk med dit kystfiskeri i Skagen og omegn. Jeg håber du får ligeså meget ud af dette lækre område, som jeg gør, hvert eneste år. Sommer i Skagen er lig med livsglæde.

/Jari – Lystfiskeri Danmark

Læs meget mere om kystfiskeri efter havørreder via. Danmarks største side om kystfiskeri og lystfiskeri: Kystfiskeri i Danmark…